Sostenibilitat agrourbana – Xiringuito Escribà a Empuriabrava

 

Sistema de producció agrícola en edificis en zones urbanes del Mediterrani, aprofitant l’ús de cobertes infrautilitzades en edificis per proveir-los d’aliments frescos.

La horto-cuina: dissenyem un espai argonòmic pels cambrers i cuiners, adaptat per a tothom amb un senzill manteniment.

Facilitem una dieta fresca, variada, de proximitat, amb productes vius a la taula.

Eliminem el transport i malbaratament d’aliments, augmentem la seva frescor i qualitat.

Reduïm els impactes ambientals dels residus dels aliments: envasos, refrigeració, etc.

Reconnectem amb la gent amb els nous espais agro-verds a les ciutats d’on prové el seu menjar.

Creem espais de biodiversitat urbana d’intercanvi i aprenentatge.

El sistema.

Reutilització de l’aigua sobrant del reg encara rica amb nutrients

Sistema gota-gota debaix consum d’aigua

Cultiu en susbtrat lleuger per evitar sobrepes en la coberta

Instal·lació modular senzilla, durable i reutilitzable

  • El Ramiro abans de plantar

  • La coberta abans!

  • La coberta després!

  • El muntatge 1

  • El muntatge 2

  • El muntatge 3